Προφίλ και ιστορικό

photopast_0900_1.jpg

Εδώ και 69 χρόνια συνεχούς λειτουργίας η επιχείρηση Τουφεξίδης δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας. Η επιχείρηση ιδρύθηκε την πολύ δύσκολη εποχή του 1946 από τον Αθανάσιο Τουφεξίδη και συνέχισε τη λειτουργία της με την αμέριστη στήριξη της συζύγου του Ελευθερίας Τουφεξίδη. Η επιχείρηση αρχικά εμπορευόταν είδη μοδιστρικής, ψιλικά, καλλυντικά, αρώματα, παιχνίδια, ομπρέλες, κλωστικά, κάλτσες (ανδρικές και γυναικείες), αξεσουάρ, εσώρουχα και πλήθος άλλων μικροπραγμάτων.

«Τι να πρωτοθυμηθώ τι να ξεχάσω; τα καουτσούκια (λαστιχένια υποδήματα αγροτών), τα βαφτιστικά προϊόντα, τα χύμα αρώματα που μετρούνταν με τη χαρακτηριστική σύριγγα (την οποία και κρατάω ακόμα για ενθύμιο), τις πρώτες ελβιέλες (αθλητικά παπούτσια της τότε γνωστής επιχείρησης “αλυσίδα”), τις σκελεές (μακριά ανδρικά εσώρουχα), τα ζέρσεϊ (γυναικεία εσώρουχα), τα τάκα-τάκα (παιχνίδι με δύο μπάλες, της εποχής του 1968, που είχε ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους), τις περιβόητες νάιλον κάλτσες Φλαμίνγκο-Φλεξ ή τα φερμουάρ ζάμα;». Δημήτριος Τουφεξίδης.

Το 1974 η επιχείρηση περνάει στη διεύθυνση του υιού, Δημητρίου Τουφεξίδη ο οποίος έχοντας αποκτήσει την πείρα σχεδόν δύο γενεών συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του πατέρα του. Έχοντας ως όραμα την εξέλιξη της επιχείρησης σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς ο Δημήτριος Τουφεξίδης δημιουργεί ένα νέο χώρο μόδας, διαθέτοντας ισόγειο και πατάρι και ανακαινίζει τον προϋπάρχοντα χώρο με τα είδη μοδιστρικής.

Στόχος της επιχείρησης είναι οι ενημερωμένες επιλογές με συχνές επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες τις προσιτές τιμές, μεγάλη ποικιλία, υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής καθώς και άψογη εξυπηρέτηση.

Έχοντας έτσι καταλάβει ένα σημαντικό μερίδιο στην Τρικαλινή αγορά, διαθέτοντας είδη μοδιστρικής και αξεσουάρ, η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης προσφέροντας ολοκληρωμένες προτάσεις ένδυσης στη σύγχρονη γυναίκα, μετατρέποντας την επιχείρηση εντέλει, σε ένα ολοκληρωμένο χώρο μόδας. Υπεύθυνη του συγκεκριμένου τμήματος είναι η σύζυγος του κ. Τουφεξίδη, κ. Λίτσα Μπουφίδη.

phkatastimatos_0925.jpg
phkatastimatos_0911.jpg
phkatastimatos_0912.jpg
phkatastimatos_0913.jpg
DSC_4050.jpg